Γεγονός ή μυθοπλασία: Η Βόρεια Κορέα θα εισέλθει στον πόλεμο στην Ουκρανία

Freepen.gr - Ο ουκρανικός πόλεμος συνεχίζει να διεθνοποιείται. Τις τελευταίες εβδομάδες, το Κίεβο και τα δυτικά MSM έκαναν ένα ξέσπασμα, διαδίδοντας φήμες για την ανάπτυξη βορειοκορεατικών στρατευμάτων στον ρωσικό στρατό, γράφει το southfront.press.

Στα χρόνια της κλιμάκωσης, η Πιονγκγιάνγκ έχει κατηγορηθεί συχνά ότι υποστηρίζει τη Ρωσία. Η νέα ενημερωτική εκστρατεία χαρακτηρίζεται από υψηλό επίπεδο συντονισμού μεταξύ των διαφόρων πλευρών.

Οι πρώτες αναφορές σχετικά με τη μεταφορά βορειοκορεατών στρατιωτών στην Ουκρανία διαδόθηκαν από τα δυτικά μέσα ενημέρωσης. Μια εβδομάδα αργότερα, όταν η είδηση έγινε πρωτοσέλιδο, ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι και ο επικεφαλής των ουκρανικών στρατιωτικών πληροφοριών τροφοδότησαν την υστερία. Σύμφωνα με το Κίεβο, οι Βορειοκορεάτες θα είναι έτοιμοι να πολεμήσουν μετά από εκπαίδευση μέχρι τον Νοέμβριο. Τότε, η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών της Νότιας Κορέας ισχυρίστηκε πως η πρώτη παρτίδα 1,5 χιλιάδων Κορεατών στρατιωτών μεταφέρθηκε ήδη στη Ρωσία με τέσσερα αποβατικά πλοία. Ο συνολικός αριθμός των στρατευμάτων που έχουν σταλεί φέρεται να φτάνει τις 12.000.

Για να διατηρηθεί η μυστικότητα, οι Βορειοκορεάτες φέρονται να εφοδιάστηκαν με πλαστά έγγραφα ρωσικών ανατολικών λαών, όπως οι Μπουριάτ και οι Γιακούτ. Προκειμένου να αναμειχθούν οι αλλοδαποί με τους Ρώσους στρατιώτες, πεζικό από τη ΛΔΚ φέρεται να εγγράφηκε σε ένα «ειδικό τάγμα Μπουριάτ» με βάση την 11η ειδική ταξιαρχία εφόδου από το Ουλάν-Ούντε.

Βίντεο που φέρονται να δείχνουν βορειοκορεάτες στρατιώτες να αναχωρούν για τη Ρωσία και να εκπαιδεύονται στις ρωσικές ανατολικές συνοριακές περιοχές διαδόθηκαν εγκαίρως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Ο αριθμός των φημών και των αμφίβολων αναφορών από τη δυτική πλευρά αφήνει πολλά ερωτήματα. Προς το παρόν, η ανάπτυξη του βορειοκορεατικού στρατού στην Ουκρανία δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί επίσημα.

Ωστόσο, μπορεί να είναι επωφελής τόσο για τη Μόσχα και την Πιονγκγιάνγκ όσο και για το Πεκίνο.

Η Ρωσία και η Βόρεια Κορέα έχουν υπογράψει συμφωνία στρατηγικής εταιρικής σχέσης.

Εάν οι Κορεάτες συμμετάσχουν στη μάχη, η Μόσχα δεν έχει ανάγκη να ξεκινήσει νέο κύμα επιστράτευσης και θα υπερκεράσει περαιτέρω τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας. Οι Βορειοκορεάτες στρατιώτες μπορεί να καταγραφούν ως εθελοντές, όπως χιλιάδες στρατιώτες του ΝΑΤΟ στον ουκρανικό στρατό. Μπορούν να αναπτυχθούν ως μονάδες κάλυψης για την ενίσχυση της ρωσικής άμυνας- ή τα κορεατικά στρατεύματα μπορούν να αποκτήσουν σχετική εμπειρία μάχης του σύγχρονου πολέμου εάν αναπτυχθούν ως πλήρεις στρατιωτικές μονάδες στις γραμμές του μετώπου.

Εάν αποδειχθεί ότι είναι αλήθεια, μετά τους Κορεάτες, μπορεί να υπάρξουν πολύ περισσότερα πολυάριθμα στρατεύματα από άλλα κράτη, όπως η Κίνα, η Ινδονησία και η Ινδία, που μπορεί να θέλουν να βελτιώσουν την εμπειρία τους στη μάχη. Εν τω μεταξύ, για το Πεκίνο, το οποίο γνωρίζει πολύ καλά κάθε πιθανή κλιμάκωση στην Ουκρανία και ανησυχεί κυρίως για την υπόθεση της Ταϊβάν, η διεθνοποίηση του πολέμου στην Ευρώπη είναι εξαιρετικά επωφελής. Σε περίπτωση κρίσιμων απειλών για το ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, η Ουάσινγκτον θα πρέπει να ξεχάσει τη λεκάνη του Ειρηνικού Ωκεανού και να επαναφέρει την Ευρώπη στο επίκεντρο της προσοχής της. Ενώ στο ουκρανικό πεδίο μάχης θα αντιμετωπίσει ένα νέο στάδιο του αγώνα της παγκόσμιας Ανατολής κατά της δυτικής ηγεμονίας.

από freepen.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια