Η ΝΙΚΗ δεν θα ψηφίσει ποτέ ΥΠΕΡ για κάτι που είναι ΚΑΤΑ της Ελλάδος

Δελτίο Τύπου 27.09.2024
Η ΝΙΚΗ δεν θα ψηφίσει ποτέ ΥΠΕΡ για κάτι που είναι ΚΑΤΑ της Ελλάδος
 
 
Γιατι η ΝΙΚΗ καταψήφισε το νομοσχέδιο για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου; Η ΝΙΚΗ προφανώς συμφωνεί με την διασύνδεση, αλλά ΔΕΝ συμφωνεί με την τροπολογία της κυβέρνησης που μεταφέρει στους ώμους του ελληνικού λαού το κόστος του έργου σε περίπτωση που αυτό δεν πραγματοποιηθεί.
 
Η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να υπερασπιστεί, πάση θυσία, την υλοποίηση του έργου σε περίπτωση που η τουρκική επιθετικότητα το εμποδίσει. Η επαίσχυντη αυτή ρύθμιση δεν έχει νομοθετικό προηγούμενο σε κυρίαρχη χώρα!
 
Το ομολόγησε ο υπουργός κ. Σκυλακάκης στη Βουλή, με τις συχνές αναφορές του για γεωπολιτικό ρίσκο- μία εντελώς ανεύθυνη πολιτική (σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο), η οποία ενισχύει την επιθετική πολιτική της Τουρκίας. 
 
Για τη ΝΙΚΗ, η Κύπρος «δεν κείται μακράν» και το έργο πρέπει να υλοποιηθεί. Η κυβέρνηση, όμως, δεν μπορεί να υπονομεύει κυριαρχικά δικαιώματα της Πατρίδας μας, αναγνωρίζοντας εμμέσως αλλά σαφώς το απαράδεκτο casus belli που εδώ και χρόνια έχει εγείρει η Τουρκία. Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ και Ελληνική Λύση (Βελόπουλος) ψήφισαν υπέρ.
 
Εμείς δεν θα είμαστε ποτέ υπέρ σε κάτι που είναι ΚΑΤΑ της Ελλάδος.
 
Γραφείο Τύπου ΝΙΚΗΣ
2310 232999 Press@NIKH.gr

από koukfamily.blogspot.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια