Ο θάνατος του πρώην προέδρου του Ιράν συνδέεται με έκρηξη βομβητή;

firstpost
Freepen.gr - Ο πρώην βουλευτής του Ιράν Ahmad Bakhshayesh Ardestani υποστήριξε ότι ένας βομβητής, όπως αυτοί που χρησιμοποιεί η Χεζμπολάχ στον Λίβανο, μπορεί να εξερράγη μέσα στο ελικόπτερο του πρώην προέδρου του Ιράν, Ebrahim Raisi, το Μάιο, προκαλώντας τη συντριβή του.

Ο Αρντεστάνι είπε όπως ανέφεραν τα ιρανικά ΜΜΕ: «Ένα πιθανό σενάριο σχετικά με τη θανατηφόρα συντριβή του ελικοπτέρου που σκότωσε τον Πρόεδρο του Ιράν Εμπραχίμ Ραΐσι είναι η έκρηξη του βομβητή του». «Ο Ραΐσι χρησιμοποιούσε βομβητή, αν και ο τύπος του βομβητή που χρησιμοποίησε μπορεί να διαφέρει από αυτούς που είχαν οι δυνάμεις της Χεζμπολάχ. Ωστόσο, ένα από τα πιθανά σενάρια σχετικά με τη συντριβή του ελικόπτερου είναι η έκρηξη του βομβητή του».

Ο Ardestani άφησε επίσης να εννοηθεί ότι το Ιράν μπορεί να είχε εμπλακεί στην αγορά αυτών των βομβητών για τη Χεζμπολάχ. Δήλωσε: «Οι ιρανικές δυνάμεις συμμετείχαν σίγουρα στην αγορά αυτών των βομβητών και οι υπηρεσίες πληροφοριών μας θα πρέπει να το διερευνήσουν περαιτέρω».

Η θεωρία ότι ο Ραΐσι είχε χρησιμοποιήσει παρόμοιο βομβητή προέκυψε την περασμένη εβδομάδα μετά από μια φωτογραφία του ίδιου και του απερχόμενου προέδρου του κοινοβουλίου του Ιράκ, Μοχάμαντ αλ-Χαλμπούσι, έγινε viral. Στο βάθος, έναςβομβητή εντοπίστηκε σε ένα τραπέζι, αλλά δεν είναι σαφές αν είναι ο ίδιος τύπος που χρησιμοποιούσαν οι διοικητές της Χεζμπολάχ.

από freepen.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια