Ανοιχτή Επιστολή προς κο Ερντογάν

Του Κώστα Δημ Χρονόπουλου *
 
Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε της Τουρκίας.
 
Μετά τις πρόσφατες δηλώσεις Σας –αναφορικά με το πώς βλέπετε την θέση της χώρας Σας στο σύγχρονο κόσμο –αισθάνθηκα την ανάγκη να επικοινωνήσω μαζί Σας. 
 
Υπήρξατε ωμά ειλικρινής /σαφής και μας ενημερώσατε πως η Τουρκία πρέπει να αποτελέσει το κέντρο (ρυθμιστικό /εξουσιαστικό) για όλες τις χώρες που περιλαμβάνει η: «Γεωγραφία της καρδιάς Σας, καθώς και εκείνης της Γαλάζιας Πατρίδας». Και όχι μόνον! Αυτό βέβαια θα ίσχυε υπό την προϋπόθεση ότι θα δημιουργούσατε μια ΝεοΟθωμανική Αυτοκρατορία (όνειρο /όραμά Σας). Εντύπωση –και σε πείσμα όσων Σας κατηγορούν για άμετρη φιλοδοξία /μεγαλοϊδεατισμό και ματαιοδοξία –προξένησε η αναφορά Σας στους λόγους (=ενδιαφέρον / αγάπη / στοργή για βελτίωση της ζωής όλων των λαών που ήταν κάποτε κατακτήσεις της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας). 
 
Ψυχανεμίζομαι Κύριε Πρόεδρε πως λαοί (πχ Ιράκ, Συρία, Λιβύη, Βαλκάνιοι κ.α) που κάποτε ανακουφίστηκαν ζώντας ειρηνικά και ευημερούσαν κάτω από τον Τουρκικό ζυγό, θα πρέπει (αν δεν είναι ανόητοι ή στερούνται παρατηρητικότητας ώστε να δουν, να προβληματιστούν και να Σας παρακαλέσουν) να τους κατακτήσετε ειρηνικά. Δεν χρειάζονται αιματοχυσίες, όταν μάλιστα πρόκειται για το καλό τους!.... Αρωγός σε αυτή την ευγενική, ανιδιοτελή επιχείρηση / προσφορά Σας, θεωρώ ότι θα σταθεί η ανέχεια, η διαφθορά, η παρακμή του πολιτικού τους συστήματος. Ακόμη και του περιώνυμου Κ.Δ. Πολιτεύματος /Δημοκρατίας. Να λοιπόν η ευκαιρία να αναλάβει κάποιος –η ΝεοΟθωμανική Τουρκία – να βάλει τάξη και να υπάρξει ευημερία και ειρήνη. Ας το σκεφτούν. Βέβαια υπάρχουν και εξαιρέσεις. Ατίθασοι /αδάμαστοι, ελεύθεροι λαοί, όπως πχ ο Ελληνικός δεν θα συμφωνήσουν.
 
Θα σας πουν το προαιώνιο: «Μολών λαβέ»!. Τότε τι θα κάνετε; Θα πολεμήσετε; Θα θελήσετε να καταστρέψετε και τον δικό σας λαό, που θα ματώσει πολύ;. Σύγκρουση με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, θα Σας εκθέσει και θα θεωρηθείτε αποκλειστικά υπεύθυνος, αντί να δοξασθείτε, όπως αφελώς πιστεύετε. Θα Σας παραινούσα κε Πρόεδρε να ενημερωθείτε καλύτερα ιστορικά. Η Μικρασιατική Καταστροφή μας, δεν ήταν Τουρκική επιτυχία, αλλά ελληνική ηγετική αβελτηρία και συμμαχική προδοσία. Μην στηρίζεστε εκεί. 
 
Και επειδή είμαι βέβαιος πως το αγνοείτε, θα Σας πληροφορήσω πως ο Κεμάλ Ατατούρκ παραδέχτηκε στον ίδιο τον Ελευθέριο Βενιζέλο, πως ο Τουρκικός Στρατός, ουδέποτε νίκησε σε τακτική μάχη τον Ελληνικό!!! Λέτε να το κατορθώσετε εσείς;. 
 
Δεν γνωρίζω τι ακριβώς συζητάτε κατ’ ιδίαν –εδώ και δεκαετίες – με τους Έλληνες Κυβερνήτες. Γνωρίζω όμως και βλέπω το αδιέξοδο. Σε μια προσπάθεια να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα σκέφτηκα πως θα διευκολυνθεί η κατάσταση αν τοποθετηθείτε επίσημα και συγκεκριμένα και γραπτώς στα παρακάτω ερωτήματα (ώστε να δούμε και εμείς οι Έλληνες αν και κατά πόσον μας συμφέρει να συνεχιστούν τα παζαρέματα –περί αυτού δυστυχώς πρόκειται – μαζί Σας).
 
1. Ο (εγ)κάρδιος επεκτατικός σχεδιασμός Σας περιλαμβάνει και την Ελλάδα; 
  • Αν όχι, σταματήστε τις προκλήσεις και τις απειλές. 
  • Αν ναι, τότε διευκρινίστε μας:
Θέλετε όλη την Ελλάδα ή μέρος της; Και αν μέρος της, παρακαλώ κατονομάστε ό,τι / όσα θέλετε να Σας δώσουμε. (Αφού ούτως ή άλλως δικά Σας ήταν … εδώ και χιλιετίες!).
 
Εκείνο που μας καίει δεν είναι το τι θα πάρετε /δώσουμε, αλλά αν και πόσο κάτι θα μείνει και σε εμάς, αφού είμαστε «φίλοι, σύμμαχοι, καρτάσια». 
Εξυπακούεται πως θα μας προσφέρετε –ως αγαπητοί/αγαπητικοί την προστασία Σας. 
 
Θα Σας εξομολογηθώ κάτι. Ο Ελληνικός λαός κουράστηκε, βαρέθηκε, ενοχλήθηκε, αγανάκτησε, με τις ατέρμονες /σχοινοτενείς αναποτελεσματικές συζητήσεις της τουρκικής και της ελληνικής ηγεσίας, καθώς θέλει να μπει –επιτέλους – ένα τέλος. Έστω και αν δώσουμε (όπως κάποιοι ξένοι, αλλά και δικοί μας, μας συνιστούν), μερικά –σε πρώτη φάση- από όσα μας ζητάτε. 
 
2. Τα ίδια ισχύουν και για την Κύπρο. 
Τι θέλετε; Να πάρετε και το υπόλοιπο 63%; 
Προτείνετε την ανακήρυξη των Κατεχόμενων ως ανεξάρτητο Κράτος. 
Αφού δεν θέλετε πραγματικά δίκαιη –και σύμφωνα με τα ψηφίσματα του ΟΗΕ /Σ.Α λύση ας μην το παιδεύετε άλλο συζητώντας άσκοπα και υποκριτικά. 
 
3. Κύριε Πρόεδρε. 
Είναι καιρός να πάψουμε να αλληλοκοροϊδευόμαστε, χρησιμοποιώντας μαστίγιο και καρότο και θωπευτικά αγκαλιάσματα συνοδευόμενα από διπλωματικά χαμόγελα. 
Προσωπικά θα Σας το πω καθαρά: Ποτέ δεν θεώρησα την Τουρκία φιλική χώρα (ιδίως την ηγεσία της) προς την Πατρίδα μου. 
 
Όμως –εκτός από την ιδεατή «Γεωγραφία της Καρδιάς Σας» –υπάρχει και η πραγματική Γεωγραφία, που μας έχει καταδικάσει σε γειτνίαση και συνύπαρξη. 
Δεν πρόκειται ποτέ (μελετήστε την Ιστορία παρακαλώ) να εξαφανίσετε τον Ελληνισμό!!!. Κατανοητό; 
 
Αρκεστείτε λοιπόν στην αχανή χώρα Σας, και ξεχάστε τα δικά μας εδάφη. 
Άλλωστε – μην το λησμονείτε – πολλά από τα δικά Σας, δικά μας ήταν. Επομένως ……..
 
ΥΓ Θα παραινούσα όπως εγκαταλείψετε τις απειλές, τα νταηλίκια, και τις προκλήσεις, επειδή δεν συνηθίζονται ανάμεσα σε Συμμάχους, φίλους, καρντάσια. 
Περιοριστείτε στην ευημερία του Τουρκικού λαού και τις σχέσεις καλής γειτονίας. 
 
Με φιλικά αισθήματα και (γειτονική, ανθρώπινη) κατανόηση 
 
Κώστας Δημ Χρονόπουλος 
Έλληνας

από koukfamily.blogspot.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια